Stargate - en julefortelling

Drama / Familiefilm
Bilde fra 'Stargate - en julefortelling'

Forestillinger

Henter forestillinger

Det er desember, julen nærmer seg, og ti år gamle Ronja er på vei hjem fra skolen. I hånden har hun et papir med et telefonnummer som hun tror kan gjøre julen bra i år.

Ronja bor på Tøyen i Oslo sammen med faren og storesøsteren Melissa. Høytiden er rett rundt hjørnet og pappa er arbeidsløs, igjen. Når Ronja hjelper ham å få jobb som juletreselger på torget ser det ut til at lykken har snudd. I et kort øyeblikk er kjøleskapet fullt og den kjærlige pappaen deres lukter granbar i stedet for øl. Men så fort han får penger mellom hendene blir fristelsene som lurer på den lokale Stargate-puben for store. Og nok en gang tvinges jentene til å klare seg selv. Ronja er en drømmer, som sin far, og bruker sin livlige fantasi som både et skjold og en flukt. Mest av alt fantaserer hun om å bo sammen med søsteren på en hytte langt inne i skogen.

Stargate – en julefortelling er en varm historie om en far som gjør sitt beste, men ikke nok, en storesøster som prøver å fylle skoene hans, og en lillesøster som aldri slutter å håpe.

Premiere:
31.10.2025
Originaltittel:
Stargate - en julefortelling
Regi:
Ida Sagmo Tvedte
Språk:
Norsk
Produksjonsår:
2024
Skuespillere:
Luiza Idrizi, Anna Drakopoulou Sverrirsdottir, Bartek Kaminski, Staffan Göthe, Tevje Espeland, Damir Babovic, Suheib Ahmed, Ingvild Holthe Bygdnes, Hamza Kader, Shana Mathai, Jan Gunnar Røise
Sjanger:
Drama / Familiefilm
Nasjonalitet:
Norge
Produksjonsselskap:
Motlys